בימינו הידע הוא אדיר וכמו כן גם יצור סוגי הגלשנים בהתאם. מקובל כי גולש בתחילת הדרך יבחר בגלשן ממשפחת ה”סופט” גלשן בעל אורך ורוחב גדולים במיוחד, עם נפח גדול מאוד ושעשוי מחומרים רכים. כל אלו עוזרים לגולש לצלוח בצורה מוצלחת וקלה יחסית את שלבי הגלישה הראשונים.
אבל מה הלאה? מה עושים כאשר מיצינו כבר את גלשן הסופט ואנחנו רוצים את הדבר האמיתי?
עוברים לגלשן קשיח. פשוט מאוד. איזה? זה כבר יותר מסובך.
האופציות שעומדות לפנינו הן רבות, ואנו נעשה לכם קצת סדר בראש כדי שתוכלו לבחור את הבחירה הנכונה.
התאמת הגלשן אליכם ואיכותו מורכבת משני מרכיבים – החומר והצורה (ה”שייפ”).
החומרים
ישנם חומרים רבים בשוק. הפשוטים יותר אלו גלשני “תבנית” או “יציקה” גלשנים שמיוצרים בצורה תעשייתית במזרח אסיה במפעלי ענק. החומר בדרך כלל ירגיש על גבול הפלסטיק ואלו יגיעו ברמות עמידות שונות. גולשים מנוסים לעיתים נדירות יגלשו על גלשנים כאלו כיו שתחושת הגלישה אינה מוצלחת במיוחד למביני עניין. לגולש בתחילת דרכו גלשן כזה יכול בהחלט להתאים אם התקציב שלו הוא נמוך.
הגלשנים האיכותיים יותר אלו גלשני הPU או EPS – שני חומרים נפוצים במיוחד בבניית גלשנים איכותיים שמאפשרים יצור גלשן שנותן תחושת גלישה אופטימלית ומשקל קל יחסית.
ה”שייפ”
איכות השייפ נמדדת בשני מדדים – הראשון איכות תכנון השייפ המקורי על ידי השייפר והתאמתו למה שאמור הגלשן לבצע. השני – הביצוע בפועל של ייצור הגלשן שעומד לפני הגולש ואשר אותו הוא רוכש.
כאשר אתם רוכשים גלשן כדאי לוודא מי השייפר שתכנן אותו וכמה ניסיון יש לו ובמקביל גם היכן הגלשן יוצר ועל ידי מי. האם במפעל היצור המקורי של השייפר או במזרח אצל ספקי משנה.
אילו סוגי שייפים עומדים לפנינו כאופציות בגלשני מעבר:
1 – פאן בורדים. זו קטגוריה מלאה בהמון סוגי גלשנים כאשר המשותף להם הוא מידות של 6″6 ועד 8 פיט בדרך כלל. ישנו מגוון גדול מאוד של אופציות וחומרים. אך המשותף הוא שקטגוריה זו נותנת לגולש שטח ציפה גדול ונפח גדול. הדבר מתבטא בקלות ויציבות בחתירה, בכניסה לגל וכן ביציבות כאשר גולשים על הגלשן. אבל שלא תטעו בגלל המידות שדומות למידות סופט – פה החומר עושה את ההבדל והגלשן ממש לא ירגיש אותו הדבר כמו סופט, הפניות יהיו הרבה יותר חדות והגלישה תהיה שונה לגמרי.
גלשן נהדר שמוביל את קטגוריית גלשנים זו הוא ה”מינימל” של השייפר המפורסם גראהם סמית’. גלשן מלא בנפח וקל לגלישה אך עדיין יתן לגולש קלות תמרון בכל תנאי הים. למידע נוסף על המינימל ורכישה לחץ כאן.
2 – גלשני נפח גדול “גרובלרים” וסתם גלשנים גדולים. משפחה זו היא בדרך כלל של גלשנים במידות 5,4 ועד 6,6 עם נפח גדול מאוד יחסית, שמרוכז בעיקר מתחת לחזה של הגולש ובכך מקל על החתירה והכניסה לגל ובשילוב עם רוקרים נמוכים ורוחב גדול יוצרים חווית גלישה קלה. חשוב לשים לב שאנו בוחרים גלשן שנועד להיות גלשן “מעבר” -כזה שמקל על הגולש בשלבים הראשונים, ולא גלשן ביצועים במידות ענק.
הג’ליפיש הוא גלשן מעבר קלאסי. הוא מהנה עד כדי כך שכשתהיו מוכנים לעבור לשורט יותר מתקדם, הג’לישיפ כנראה ישאר אצלכם כגלשן לקיץ או לימים היותר נמוכים. הרוחב של החרטום יחד עם הרוקר הנמוך מאפשרים כניסה קלה לגל, והיכרות נעימה עם עולם הגלשנים הקשיחים. למידע נוסף על הג’ליפיש ורכישה לחצו כאן.
לא הבנתם עדיין מה אתם צריכים? רוצים עוד ייעוץ מקצועי? צרו קשר עם סרף-פס ונתאים לכם גלשן מושלם 03-5372204